В Україну з виступами їде відома росіянка, яка підтримала захоплення Криму

Відомий російський політичний діяч Ірина Хакамада, яка публічно підтримала окупацію Криму, 27 лютого прибуде до Києва, щоб прочитати там лекцію на форумі DreamBig.

У столиці України вона хоче розповісти про те, як бути "щасливим, успішним і вільним".

Організатором форуму є відомий забудовник Артур Мхітарян - син колишнього члена фракції "Партії регіонів".

Як відомо, навесні 2014 року Хакамада привітала Володимира Путіна з окупацією Криму.

"Крим завжди потребував російської самоідентифікації. Я часто бувала в Криму. Навіть в ті спокійні часи, коли там були то "сині", то "памаранчеві", Крим особливо ніхто не чіпав. Але вони (жителі півострова) завжди хотіли бути в Росії", - сказала вона тоді.

Уже через два роки вона визнала, що Крим був анексований, незважаючи на референдум. При цьому вона знову підкреслила, що півострів має бути в складі Росії.

"Україна все одно буде проти, навіть якщо переважна більшість проголосує за Росію. В результаті ми можемо отримати нове військове загострення між нашими країнами, а це вже буде катастрофа. Ну, скільки можна воювати? Шкода і Україну, і Росію. Всі потребують миру. Тому я вважаю, що краще і простіше нам заплатити Україні контрибуцію", - сказала вона.

Нагадаємо, що в 2017 році вона заявила, що виплата Україні компенсації за анексію Криму може бути одним із шляхів нормалізації українсько-російських відносин.