У Києві під МОЗ пройшов мітинг проти корупції у відомстві: фото, відео

У п'ятницю, 31 січня, під будівлею Міністерства охорони здоров'я в Києві пройшла акція протесту через корупцію в медичній сфері.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Мітингувальники вимагали відставки першого заступника міністра Андрія Семиволоса через корупційний скандал, що виник після публікації можливого листування Семиволоса з народним депутатом від "Слуги народу" Павлом Павлишем. Варто відзначити, що нардеп Павлиш заперечує факт листування, називаючи його фейком. Семиволос не відреагував на це звинувачення.

Під час пікету активісти вимагали чиновника вийти до демонстрантів, і ніхто з представників міністерства не вийшов. Протестуючі закликали владу зупинити корупцію в органах влади і залучити корупціонерів до відповідальності.

Пізніше політичний експерт Кирило Сазонов в Facebook розповів про демонстрацію, опублікувавши відео з одним з учасників протесту.

"Не бабусі, а молоді, освічені люди вийшли з демонстрацією проти корупції в медицині. Мітингувальники вимагали відставки першого заступника міністра Андрія Семиволоса, який став героєм скандального листування з нардепом-"слугою" і подробицями того, як в міністерстві можна "прибарахлитися", щоб "внукам залишилося", - написав Сазонов.