RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні ряд держпослуг можна буде оплачувати онлайн: що потрібно знати

Відтепер ряд послуг українці зможуть оплатити через інтернет-банкінг або мобільний додаток і не витрачати свій час на те, щоб спочатку сплатити вартість послуги в банку, а потім принести паперову квитанцію до відповідної структури.

Про це на особистій Facebook-сторінці повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

"Цього тижня ми підключили до сервісу check.gov.ua всі основні державні органи: сервісні центри МВС, Міграційну службу, РАЦСи, ЦНАПи, обласні державні адміністрації. Це означає, що українцям більше не потрібно буде гаяти час на те, щоб принести в ці органи банківські квитанції про сплату. Можна просто сплачувати послуги через інтернет-банк або мобільний банківський додаток та дати номер квитанції працівнику державної установи", - зазначив міністр.

Відтепер українці зможуть сплатити он-лайн за внутрішні й закордонні паспорти, водійське посвідчення, довідку про відсутність судимості, послуги Міграційної служби, витрати, пов'язані із отриманням свідоцтва про народження, реєстрацією шлюбу та отриманням свідоцтва про смерть. Сплатити в мобільному додатку також можна буде за ліцензії та витяги, які надають в обласних держадміністраціях.

У Кабміні говорять, що нововведення не лише полегшить роботу держслужбовцям та заощадить час українців, а ще й допоможе їм зекономити гроші - адже тепер не потрібно буде сплачувати банківську комісію.

Як інформував "Апостроф" раніше, документи на призначення пенсії можна подавати онлайн, без паперової тяганини та стояння у чергах.