RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Миколаєві дітей годували небезпечним для здоров'я "маслом": подробиці справи

Підприємець з Одеси та його дружина підробляли молокопродукти, які постачали навчальні заклади в місті Миколаєві. Їм пред'явлено звинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу.

Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області.

Ще в лютому 2019 року в Миколаєві розгорівся масштабний скандал через закупівлю для харчування в дитячих садах і школах замість вершкового масла невідомої субстанції, склад якої не змогла визначити навіть експертиза. При цьому вартість невідомої речовини була дорожчою, ніж натурального вершкового масла.

Як було встановлено слідством, одна з підозрюваних працювала директором ТОВ "Прод-Юг", "Сонед" і "Айскомпані", які поставляли продукти харчування в комунальне підприємство з організації харчування в навчальних закладах Миколаєва. Крім масла, одеські підприємці підробляли також тверді і кисломолочні сири.

У поліції повідомили, що одеським комерсантам оголосили про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 28 ст. 227 (умисне випуск на ринок України небезпечної продукції), ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191 (розкрадання, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Якщо провину доведуть, їм загрожує до дванадцяти років в'язниці з конфіскацією майна.

Слідчі продовжують встановлювати обставини злочину.

Як повідомляв "Апостроф", раніше жителі Києва активно обговорювали в соцмережах харчування в школах для своїх дітей: деякі скаржилися на погану якість їжі, інші ж - повідомляли про успішне впровадження змін