Окупанти забирають з поля поранених і вбитих: спливли нові деталі запеклого бою на Донбасі

Російські найманці, які воюють на Донбасі за ДНР-ЛНР, при спробі підступно прорвати позиції українських військових, отримавши при цьому гідну відсіч, попросили режим "тиші" для того, щоб забрати з поля бою своїх поранених та вбитих.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

Українська армія, виконуючи вимоги міжнародного права щодо ведення бойових дій, задовільнила це гуманітарне прохання противника, сподіваючись на його гідність.

Проте, програвши на полі бою, ворог вирішив приховати свою поразку і видав наспіх підготовлену заяву, звинувачуючи українську сторону у спробі нападу. Весь зміст ворожої заяви свідчить про розгубленість та втрату контролю над ситуацією.

"Нічний бій в районі розведення військ закінчився. Били з важких гармат. Була спроба прориву лінії розмежування. Один український воїн загинув, четверо поранені. Намагаємося з'ясувати, чи були втрачені українськи позиції. Більшість джерел підтверджує захоплення ворогом щонайменше однієї української позиції", - написав Андрій Цаплієнко.

"Станом на 10.15 в районі Золотого встановлено припинення вогню. Російська штурмова група під прикриттям масованого артилерійського вогню захопила одну з передових українських позицій в сірій зоні. Масштаб обстрілів - безпрецедентний в останні роки", - прокоментував журналіст Юрій Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в штабі ООС зробили термінову заяву в зв'язку з атакою бойовиків на Донбасі у вівторок, 18 лютого.

Також з'явилося відео жорстокого бою, пов'язаного з раптовим наступом бойовиків на Донбасі.