Україна втратила на Донбасі "кіборга" з Донецька: опубліковано ім'я і фото бійця

У п'ятницю, 6 березня, в районі селища Кримське на Донбасі в результаті підриву БМП загинув боєць ЗСУ, уродженець Донецька Дмитро Фірсов (позивний "Фірс").

Про це повідомляється на Facebook-сторінці 93-й ОМБр.

Фірсов був командиром взводу бригади. До війни жив у Донецьку, з початком окупації Донбасу взяв в руки зброю і пішов на фронт добровольцем. З батальйону "Донбас" перейшов в 93-ю бригаду. В її складі захищав Донецький аеропорт.

"Все почалося, коли ми разом евакуйовували наших хлопців з "Іловайського котла" у складі батальйону Донбас. Потім, наприкінці жовтня, ми потрапили у 93 бригаду. 11 січня 2015 року ми зайшли у Донецький аеропорт. "Фірс" був надзвичайно фартовий, я взагалі дивуюся, як він тоді вижив! Ще ми воювали на околицях Донецького аеропорту. Разом із ним брали висоту 93-17. Це так званий "Мурашник" - насип біля злітної смуги ДАПу. Її тримали "сепари", а ми їх звідти вибили. І досі злітна смуга контролюється українськими військами із цієї висоти. Він був справжнім воїном. Пішов на фронт звичайним солдатом, але потім дослужився до офіцера", - згадує Дмитро, побратим по зброї з позивним "Грач".

"Я навіть не уявляю, чи можна взагалі замінити таку людину. Це був мотивований офіцер, патріот, який воював з перших років війни, навчений керувати людьми і технікою", - говорить командир бригади, полковник Дмитро Брижинський.

Поховають Дмитра Фірсова в Вінниці, де зараз живе його сім'я. Церемонія прощання розпочнеться об 11:00 в Будинку офіцерів.

Як раніше повідомляв "Апостроф", напередодні 8 березня в зоні бойових дій на сході України бойовики понесли серйозні втрати.