RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Купили землю у померлого сина: жінка розповіла, як її позбавили спадку

Пенсіонерка Зінаїда Кондратенко опинилась у ситуації, коли земельна ділянка, яку вона отримала у спадщину від сина, була переоформлена після його смерті.

Про це пише "Главком".

Жінка розповіла, що у 2006 році її син Євген Кондратенко став єдиним власником фермерського господарства "Гранд", яке за рік до того придбало земельну ділянку площею 18,55 га.

Земля розташована у Бориспільському районі (Київська область). Але згодом Євген Кондратенко помер, і єдиним спадкоємцем фермерського господарства стала мати.

У лютому 2018 року Зінаїда Кондратенко під час переоформлення документів випадково дізналася, що право власності на земельну ділянку у фермерського господарства її сина "Гранд" придбала невідома їй столична компанія ТОВ "Фермерська компанія "Гранд КМ". Виявилося, що місяць тому ця фірма "уклала договір" купівлі-продажу ділянки з померлим більше року тому Євгеном Кондратенком.

Зінаїда Кондратенко звернулася до Мінюсту та суду, в результаті записи нотаріуса про зміну власника земель угоди були скасовані, договір купівлі-продажу землі визнано недійсним. При цьому нові власники через юристів намагаються доводити, що Євген Кондратенко насправді не помер.

За словами журналістів "Главкому", пенсіонерка боїться, що зловмисники підуть на викрадення з труни тіла, щоб не дати можливості ій довести, що вона дійсно поховала сина. Жінка була змушена поставити біля могили охоронця і за кожне нічне чергування платити йому по 300 грн.