Білецький закликав підтримати ветеранів, затриманих під час зриву "платформи примирення"

Затримано 6 ветеранів війни, які сьогодні зірвали "платформу" радника РНБО Сергія Сивохо, вони знаходяться в Печерському відділенні на вул. Московській, 30.

Про це лідер партії "Національний Корпус" Андрій Білецький заявив в своєму Telegram-каналі.

"Сотні ветеранів, націоналістів уже збираються там. Просимо підтримки побратимів, закликаю приїхати і відстояти своїх - зараз це справа честі", - пише він.

Глава Нацкорпуса заявив, що поліція затримала 6 ветеранів, які брали участь в акції проти проведення презентації "Національної платформи примирення і єдності" Сергія Сивохо. Він повідомив, що націоналісти збираються біля Печерського відділення Нацполіціі в Києві, куди везуть затриманих, і закликав українських патріотів долучитися до мітингу.

"Група ветеранів, більшість яких - члени партії "Національний Корпус", зірвали цей цирк і фарс. Зараз 6 ветеранів російсько-української війни, які мають високі державні нагороди, затримані. Їх везуть в Печерське управління Нацполіціі. Ветерани, націоналісти зараз збираються туди. Всіх тих, хто знає, що є російсько-українська війна, а не внутрішній конфлікт, як вважає Зеленський і Сивохо, - просимо вашої підтримки. Відстояти ветеранів перед Днем добровольця - справа честі", - закликав Білецький.

Політик додав, що сама концепція "Національної платформи примирення - ганебна", адже вона нав'язує українцям позицію про внутрішній конфлікт на Донбасі, коли насправді є війна з Росією.

"В Києві спробував пройти фарс під назвою "Національна платформа примирення" Сергія Сивохо. Хто не пам'ятає: Сивохо - це клоун, якого президент України призначив заступником секретаря РНБО. Ця платформа, безумовно, є сепаратистською. Це - спроба імплементувати в нашу свідомість проросійські гасла. Тому що якщо "Національна платформа примирення", то значить у нас не війна з Росією, не проросійські терористи, а внутрішньоукраїнський конфлікт", - сказав Андрій Білецький.