Вирішив "відмазатися" від обсервації: в ЗМІ розповіли про власника "ПБК" Русакова, який повернувся з Катару

Скандал з примусовою обсервацією українців, що повернулися з-за кордону, вже добу розбурхує ЗМІ і соцмережі, так, "відомими" стали пасажири двох літаків зі столиці Катару Дохи, які прибули до Борисполя близько 23:00 29 березня.

Про це пише From.ua.

В цілому з Катару прилетіли 358 осіб, і їм (як і українцям, евакуйованим з Балі і В'єтнаму) надали два варіанти: готель з високим рівнем комфорту "Пуща Конгрес" - платно, і готель "Козацький", розташований в центрі столиці, на Майдані Незалежності, - безкоштовно. Виконувати розпорядження про 14-денну примусову обсервацію пасажири не хотіли, багато хто відмовлявся виходити з літака протягом більше 10 годин.

Частина людей, які підписали згоду на обсервацію, втекли по дорозі і попрямували по домівках.

Зокрема, серед небажаючих пройти обсервацію був Ростислав Русаков, власник клубу "Південний берег Києва" (пляж і нічний клуб на Трухановому острові). У мережі з'явилися скріншоти його коментарів у Facebook, в яких Ростислав стверджує, що готовий на "домашній карантин", але не на примусову обсервацію в готелі. При цьому бізнесмен в листуванні з друзями обіцяє їм скоро зустрітися і показати "свого нового малюка" - новий мотоцикл. Як вважають журналісти, в наміри прилетів з Катару Русакова не входило дотримуватися карантину і убезпечити від зараження інших українців, які майже два тижні обмежені в пересуванні і соціальній активності.

"Власник "ПБК" вирішив просто "відмазатися" від вимог влади, і продовжити спілкування з товаришами-байкерами, незважаючи на загрозу COVID-19", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну № 241, особи, які відвідували країни з зафіксованими випадками коронавірусу, підлягають обов'язковій обсервації на 14 днів. Президент Зеленський закликав усіх українців повернутися додому до 17 березня, однак досі триває евакуація спеціальними рейсами людей, які з тих чи інших причин застрягли за кордоном.