"Совок" в дії: лікар описав сумні "пригоди" українця з коронавірусом

У місті Бориспіль Київської області пацієнту з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19 за один день двічі відмовили в госпіталізації, стан чоловіка погіршується, однак він змушений продовжувати лікуватися вдома.

Про це в Facebook повідомив головний лікар Бориспільського центру первинної медико-санітарної допомоги Євген Черенок.

"Як все ж важко, ламати "совок" у медицині, навіть при пандемії коронавірусу", - пише він.

Медик розповів, що раніше мати пацієнта з діагнозом Covid-19 госпіталізували в Білоцерківську міську лікарню №3. Сам він перебував вдома, спочатку у нього проявилися симптоми коронавірусу, пізніше хворобу підтвердили лабораторно. Коли стан пацієнта став погіршуватися, лікарі вирішили направити його на лікування в лікарню.

У понеділок, 1 квітня, його спробували госпіталізувати. Однак спочатку йому відмовили в Білоцерківській міській лікарні №3 через київську прописку, перенаправивши його в столицю. Після цього виникли проблеми з транспортуванням чоловіка.

Коли їх все ж вдалося вирішити, в Київській міській клінічній лікарні №9, незважаючи на попередню згоду по телефону прийняти пацієнта, йому відмовили в госпіталізації через те, що у хворого показник кисню в крові дорівнює 98, а за наказом МОЗ госпіталізувати треба тоді, коли цей показник нижче 93.

"Пацієнт з підтвердженими COVID-19 знову доставлений додому на самоізоляцію, хоча за наказом МОЗ України він підпадав під клінічні критерії госпіталізації", - резюмував Черенок.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 22:00 2 квітня в Україні було зафіксовано 897 підтверджених випадків зараження Covid-19. 22 людини померли від коронавірусу.