RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Дороги можуть закрити: в Україні попередили про нові масштабні обмеження через коронавірус

У разі погіршення епідемічної ситуації з COVID-19 між областями можуть обмежити переміщення.

Коронавірус заразив більше 1 мільйона людей: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це йдеться в постанові КМУ, яку опубліковано 3 квітня.

Кабмін доручив всім ОДА та Київській міській облдержадміністрації: "Встановити особливий режим на в'їздах і виїздах на/з території областей громадян і транспортних засобів, організувати моніторинг стану здоров'я подорожуючих шляхом безконтактного вимірювання температури, а в разі погіршення епідемічної ситуації обмежити переміщення між областями".

Крім того, на в'їздах і виїздах на територію областей повинні створити контрольно-пропускні пункти.

До роботи на цих пунктах будуть залучати військовослужбовців, працівників, а також матеріально-технічні та транспортні засоби підприємств незалежно від форми власності (тобто, і приватної власності - "Апостроф"), частин і підрозділів Міноборони та МВС.

Також уряд доручив налагодити обслуговування одиноких літніх людей, інвалідів або тих, хто знаходиться на самоізоляції, і "організувати належний соціальний супровід".

У разі необхідності кожна ОДА може відкликати з очної форми навчання на заочну лікарів-інтернів для надання медичної допомоги.

Як повідомляв "Апостроф", з понеділка, 6 квітня, в Україні почнуть діяти посилені карантинні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу.