RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Скандал з даними про коронавірус: в МОЗ дали дивну відповідь

У Міністерстві охорони здоров'я України стверджують, що обласні державні адміністрації не мають повноважень збирати і поширювати офіційну звітність про кількість заражених коронавірусів.

Коронавірусом заражено понад 1,3 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це кореспонденту "Апострофа" повідомили в коментарі прес-служби Центру громадського здоров'я.

У Центрі громадського здоров'я стверджують, що публікують виключно офіційну звітність, яку отримують від лабораторних центрів в порядку офіційної звітності.

"Якщо якийсь з випадків не є підтвердженим документально, ми не можемо його рахувати і звітувати про нього публічно", - підкреслили в прес-службі ЦГЗ.

Про те, якими цифрами оперують в ОДА і звідки у них інформація, в Міністерстві охорони здоров'я не знають.

"ОДА не збирає офіційну звітність. У них немає повноважень на це", - зауважили в прес-службі і порекомендували звернутися безпосередньо в ОДА і дізнатися, звідки вони беруть дані.

Нагадаємо, що в Україні розгорається скандал через можливе приховування Міністерством охорони здоров'я даних за кількістю інфікованих коронавірусом.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Міністерстві охорони здоров'я України продовжують наполегливо повідомляти про меншу кількість інфікованих коронавірусом в Києві, ніж в офіційній статистиці київської влади.