RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Під Херсоном здійснено масову втечу з-під обсервації: подробиці НП

Відносно 15 громадян, які повернулися з тимчасово окупованого Криму і самовільно покинули центр обсервації в Херсонській області, поліцейські склали адміністративні протоколи про порушення правил карантину.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Як сказано в повідомленні, через пункт в'їзду-виїзду "Каланчак" з тимчасово окупованої території АР Крим на Херсонщину прибуло 20 осіб, яких помістили в центр обсервації в Каланчацькому районі.

"Після проведення медичного обстеження 17 осіб, серед яких 2 дітей, категорично відмовилися проходити обов'язкову обсервацію і самовільно залишили центр. Вони пояснили, що повернуться до себе додому і вже там будуть дотримуватися самоізоляцію", - повідомили в поліції.

Всі втікачі роз'їхалися по домівках. Більшість з них - жителі заходу країни, а також - Дніпропетровської області. Херсонські поліцейські передали інформацію про порушників у відділи поліції за місцем проживання зазначених громадян для подальшого контролю за виконанням ними умов самоізоляції.

Відносно 15 порушників режиму обсервації працівники поліції склали адміністративні протоколи за ст.44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» КоАП. Тепер їм загрожує штраф від 17 000 гривень.

Як повідомляв "Апостроф", українським туристам, які повернулися з Катару і втекли з обсервації в готелі "Козацький" в Києві, загрожує штраф до 34 тисяч гривень і навіть позбавлення волі.