Скільки українців захворіє коронавірусом і помре: вчені озвучили моторошні цифри

Українські вчені з Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку оприлюднили один з вірогідних сценаріїв епідемії коронавірусу в Україні - до кінця квітня захворіє 45 тисяч громадян і 3 тисячі помре.

Коронавірусом заражено 1,5 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це дослідники повідомили в сюжеті ТСН.

"За одним із варіантів, ймовірність якого сягає 60 відсотків, на 22-23 квітня в Україні буде 44-45 тисяч хворих. Орієнтовно три тисячі осіб помре. Після цього інтенсивність епідемії піде на спад", - припустили вчені.

За їх словами, розвиток ситуації буде залежати від поведінки людей і дотримання ізоляції.

Дослідження базувалося на даних про поширення вірусу в Італії та Іспанії, але з поправками на українську дійсність. Зокрема, була врахована різниця в тривалості життя в європейських країнах і в Україні.

На початку епідемії співробітники Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку вже проводили такі розрахунки і спрогнозували на 8 квітня 206 нових хворих - дані співпали з оприлюдненими Міністерством охорони здров'я цифрами.

Вчені обіцяють також змоделювати ймовірне поширення коронавірусу в травні.

Як повідомляв "Апостроф", за спостереженнями фахівців лондонської університетської лікарні причиною високої смертності при зараженні коронавірусом COVID-19 є так званий цитокіновий шторм, який вбиває пацієнта.