RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Знали ще в січні: спливли шокуючі деталі про спроби Китаю приховати ген коронавірусу

Вірусолог Ши Чженлі з китайської провінції Ухань ще в січні визначила генетичну структуру нового штаму коронавірусу, який заразив мільйони, проте Китай приховав цю інформацію.

Мутація коронавірусу і смерті без симптомів: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє Мirror.

Ши Чженлі виявилася першою, хто встановив схожість між збудником інфекції і сімейством коронавірусу. Вона виявила десятки смертельно небезпечних вірусів, схожих на SARS, в печерах кажанів.

Вірусолог вивчила зразки, взяті у перших людей, які заразилися вірусною пневмонією в Китаї в грудні, і виявила, що він схожий на ГРВІ та був ідентифікований як новий коронавірус.

Ши Чженлі встановила, що він на 96% ідентичний вірусу, виявленому у підковоподібних кажанів в Юньнані.

Але її команді було наказано не розголошувати ніякої інформації про нову хворобу, яка вже швидко поширювалася.

Більш того, після того, як вчені почали поширювати інформацію про хворобу, їх затримала місцева влада за публікацію "недоречної інформації". Їх звинуватили в тому, що вони сіють паніку. Спроби розповісти правду про коронавірус в мережі також закінчилися невдачею - поліція попередила їх про поширення "неправдивої інформації".

Як повідомляв "Апостроф", в Китаї знову почала зростати захворюваність на коронавірус. Так, 12 квітня в країні було зареєстровано 108 нових випадків захворювання, тоді як днем раніше - 99 випадків.