У Львівській області провели хресну ходу, порушивши карантин: фото, відео і реакція поліції

У п'ятницю, 17 квітня, у Самборі Львівської області, всупереч карантинним обмеженням священнослужитель провів хресну ходу.

Про це повідомляє користувач мережі Вікторія Балицька у Facebook.

"Самбір сьогодні. Де маски на учасниках масового заходу? Де соціальна дистанція? Де поліція, яка не здатна втримати релігійні громади від порушення карантину, але могла б хоч змусити людей тримати дистанцію і надіти маски? Самбір - це Україна? Закони України там діють", - написала вона.

Ходу помітили поліцейські. На чотирьох учасників заходу складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф 17 до 34 тисяч гривень та на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

Окрім того, слідчі Самбірського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", незважаючи на введений в Україні в зв'язку з поширенням коронавірусу карантин, в цьому році на Великдень до церкви мають намір піти 7% українців.