ЗМІ розповіли про план "реваншистів" Януковича щодо ДФС Солодченка

Народні депутати провалили голосування щодо створення Бюро фінансових розслідувань, і нереформована ДФС продовжує існувати з податковою поліцією. Прем’єр-міністр призначив в.о. глави ДФС Сергія Солодченка - колишнього начальника слідства податкової міліції. Солодченко після Революції Гідності був люстрований, проте рішенням Апеляційного суду люстрацію відмінили. Розгляд касаційної скарги у його справі затягується, що дозволило Солодченку очолювати ДФС три місяці.

Про це пише From.ua з посиланням на Багнет.

ЗМІпісля призначення Солодченка вказували на його зв'язок з колишнім міністром доходів і зборів Януковича – Олександром Клименком. З липня 2013 по квітень 2014 він працював заступником начальника головного управління - начальником слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінрозслідувань Міндоходів і зборів. З 14 квітня 2014 року його було призначено т.в.о. заступника начальника - начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходов в Луганській області. Юрій Атаманюк - податковий генерал часів Клименка, якого було також люстровано, тепло відгукується про Солодченка, бо той працював з ним у справі конвертаційних центрів. Як вказують ЗМІ, Атаманюк був архітектором схем, а Солодченко їх реалізовував.

Як пише видання, Клименко досі фінансує медійну активність Атаманюка, що виступав з критикою реформи податкової та митної сфер. Діяльність Солодченка Атаманюк зображає у позитивному світлі, а їх родини перебувають у дружніх стосунках та спілкуються, навіть у соцмережах.

Проте, як пише видання, Солодченко не зміг подолати корупцію у ДФС, а навіть підтримує схеми – працівники служби відкрито вимагають хабарі, і НАБУ затримало на корупції в 50 тисяч доларів підлеглого чиновника.

"Призначення Сергія Солодченка керівником Державної фіскальної служби позитивно сприймається у колі "реваншистів" - членів "бомонду" Януковича. Саме підлеглі Клименка захищають Солодченка, журналісти закидають тому, що він є люстрованим та невід’ємною частиною старої корумпованої влади…Солодченко - перша ластівка, яка знаменує реванш "донецьких", - вказує ЗМІ.

Також журналісти пишуть, що призначення Солодченка може бути частиною плану з повернення міністра Януковича Клименка.