RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

У Дніпрі придумали, як послабити карантин: коли і що відкривається в місті

У Дніпрі з 30 квітня послаблюються карантинні заходи, в місті будуть відкриті хімчистки, СТО, майстерні по ремонту різного устаткування.

Страшний рекорд США і симптоми "у спадок": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це міський голова Дніпра Борис Філатов написав в Facebook.

Він зазначив, що на сьогоднішній день ситуація з коронавірусом в Дніпрі контрольована, кількість хворих як для мільйонного міста мінімальне.

"Далі ми сподіваємося на свідомість, відповідальність і дисципліну кожного з вас, шановні земляки. Тому з сьогоднішнього дня, за рішенням спеціальної комісії, в місті будуть відкриті не тільки аптеки, супермаркети, бакалії, магазини з технікою, АЗС і банки, але також і хімчистки, СТО, майстерні по ремонту різного устаткування. Кав'ярні та ресторани зможуть працювати як з адресною доставкою, так і з послугою take away. тобто без допуску гостей в зал ", - написав мер Дніпра.

Філатов підкреслив, що наявність масок, рукавичок і антисептиків обов'язкова для всіх соціальних об'єктів.

Він пояснив, що на відміну від інших країн, де місцевому самоврядуванню дана можливість встановлювати свої правила - в залежності від епідеміологічної ситуації, в Україні це відбувається централізовано.

"Тому єдине, що ми могли зробити - це проаналізувати постанови і рекомендації Кабінету Міністрів і відкрити вам можливості, які не заборонені", - заявив він.

Філатов додав, що починаючи з 4 травня в Дніпропетровську буде дозволено відвідувати зелені зони. У тому числі і ділянки вулиць набережних Січеславською, Перемоги, Заводській, бульвару Слави та інших.

"Можете називати це як завгодно - лазівкою або обхідним шляхом. Але зрозумійте правильно: ті, хто буде збиратися у великі компанії, розпивати спиртні напої і смажити шашлики, отримають жорсткі санкції. Навіть в умовах поетапного ослаблення карантину за дотриманням правил безпеки стежитимуть патрулі" , - попередив міський голова.

Починаючи з 12 травня, в залежності від розвитку епідемії, в місті повинні почати працювати невеликі непродовольчі магазини, ательє, ремонти взуття, адвокатські та нотаріальні бюро.

"У приміщеннях при цьому зможуть бути присутніми не більше однієї людини на 10 квадратних метрів. У перукарні та салони краси потрапити можна буде тільки за попереднім записом, і не більше одного клієнта на кожну послугу одночасно", - уточнив Філатов.

Він додав, що йому було нелегко прийняти рішення про послаблення карантину з двох причин. Перша - занепокоєння з приводу здоров'я городян.

"По-друге, ви все повинні розуміти, що цей крок вам назустріч спричинить для мене нові кримінальні справи, які обов'язково будуть проінспіровано моїми недоброзичливцями - як в Києві, так і на обласному рівні", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео, як в мікрорайоні Червоний Камінь в Дніпрі чоловік, мабуть втомившись від карантину, вирішив посмажити шашлики на балконі багатоповерхівки .