RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Не пускають в будівлю: в Черкасах влаштували цирк з "допитом" мера через скасування карантину, відео

Мер Черкас Анатолій Бондаренко, який достроково послабив карантин в місті, заявив, що ситуація з коронавірусом під контролем, а в місцевій інфекційній лікарні всього 14 пацієнтів з COVID-19.

"Смерть" з косою на пляжах і натовпу в містах: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це він заявив в ефірі "Радіо НВ".

Бондаренко також спростував раніше з'явилася в мережі інформацію про те, що в місто направлено додаткові сили Нацгвардії.

"Поки ніякої Нацгвардії не бачив, все спокійно ... Хто вам сказав, що Черкаси займають одну з перших сходинок (по захворюваності COVID-19, -" Апостроф ")? Це Черкаська область ... Зараз 14 хворих в Черкаській міській інфекційній лікарні. Так що, я думаю, немає ніяких проблем, все під контролем і все працює ", - заявив мер Черкас.

Бондаренко припустив, що його конфлікт з владою країни обумовлений тим, що він "наважився заперечувати центру і сказав те, що думає вся країна". Крім того він розкритикував "подвійні стандарти", які, за його словами, спостерігаються під час карантину в Україні.

Також міський голова Черкас наголосив, що в місті немає порушень карантину, а рішення про його ослабленні було прийнято, щоб "розвантажити Епіцентри, дати можливість виживати малим підприємцям і була нормальною санітарно-епідеміологічна ситуація".

На закінчення Бондаренко додав, що протистояння між органами державної влади та місцевою владою можуть призвести до "хаосу в країні".

"Ми не хочемо, щоб нами правили дилетанти, які є на сьогоднішній день. Один уряд змінився, інший - ми не бачимо нормального діалогу між органами державної влади та органами місцевого самоврядування ... Наскільки мені відомо (мені доповідають), вже і темники приготували в Слугу народу: як дискредитувати мера, як зробити з нього корупціонера, наркомана тощо. На жаль, влада нова, а методи старі ", - резюмував мер Черкас.

На Facebook-сторінці Pavlovsky News опубліковано відео, як Бондаренко прибув на допит 4 травня.

Відзначається що мер Черкас сказав, що на допиті буде відстоювати свою позицію і доводити, що Конституція діє для всіх громадян України.

За його словами, "полум'яний привіт" Зеленського потрібно було передавати нардепу Тищенко і "Велюр", а не міським головам.

Незабаром Telegram-канал PavlovskyNEWS повідомив, що допит мера Черкас перенесений на невизначений термін. Про це повідомив заступник начальника слідчого управління Нацполіціі в Черкаській області Олександр Мельниченко.

Крім того колишній народний депутат Ігор Мосейчук написав в своєму Telegram-каналі, що Анатолій Бондаренко в супроводі своїх прихильників прийшов на допит в управління Нацполіціі, а його не пускали в будівлю.

Як повідомляв "Апостроф", медики заявили, що рішення Черкаського виконкому про скасування карантину може призвести до ускладнень епідемічної ситуації через коронавірус в місті та області.