З телевізором і душем: міністр показав фото платних VIP-камер в київському СІЗО

Міністр юстиції Денис Малюська показав в мережі фото платних камер з поліпшеними умовами розміщення в українських слідчих ізоляторах, які почали функціонувати 8 травня.

Фото Денис Малюська опублікував в Facebook.

Він написав, що перші такі камери відкрилися в Київському СІЗО - одна 2-місна, одна 3-місна і дві 4-місні. Пізніше такі камери з'являться і в інших українських СІЗО.

"Вартість розміщення в Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2000 грн. на добу, 8000 грн. за тиждень і 12000 грн. в місяць. Для зручності наступного тижня забезпечимо можливість оплати онйлан на сайті "Онлайн будинок юстиції", - пише міністр.

Судячи з фото, якби не грати на вікнах, обстановка в камерах нагадує малобюджетний хостел.

Отримані кошти СІЗО будуть направляти на підтримку належних умов утримання в безкоштовних камерах і на покриття собівартості утримання камер з поліпшеними умовами.

"Ініціатива введення платних камер має дві ключові цілі: прибрати корупцію (замість хабара гроші за кращу камеру йтимуть офіційно в бюджетний спецфонд); знайти додаткове фінансування для слідчих ізоляторів - зараз бюджетних коштів не вистачає, а вимагати додаткових коштів платників податків ми не хочемо", - уточнив Малюська.

За словами міністра, поліпшені камери мають більшу ніж зазвичай площу, холодильник, телевізор, столові прибори. Також в них більш свіжий ремонт.

Як повідомляв "Апостроф", в Чернівецькому слідчому ізоляторі ув'язнені влаштували бунт. Їх стривожило прибуття до виправної установи підслідного, зараженого COVID-19.