RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У МЗС пояснили "заборону" на виїзд українців за кордон: чи потрібно отримувати дозвіл

Міністерство закордонних справ України роз'яснило ситуацію з "забороною" на виїзд українців за кордон.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Європейську правду".

В офіційному роз'ясненні прес-служба МЗС повідомила виданню, що загальних обмежень на виїзд громадян України за кордон не існує, а при прийнятті рішень, що стосуються авіарейсів, міністерство виконує лише функцію комунікатора.

Деякі іноземні дипмісії, включаючи посольство Великобританії, раніше повідомили, що Україна заборонила виїзд своїх громадян без дозволу МЗС.

Однак в українському зовнішньополітичному відомстві наполягають, що це обмеження стосується лише перетину кордону в "закритих" на період карантину пунктах перетину, перш за все в аеропортах.

Саме аеропортів в першу чергу стосуються обмеження, про які повідомлялося раніше.

У посольстві Великобританії раніше підкреслювали, що обмеження стосуються також пунктів перетину наземного кордону, проте МЗС України назвав ці твердження помилковими.

Крім того, в МЗС підкреслили, що не надають дозволу або відмови в дозволі на виїзд за кордон, а міністерство є лише комунікатором, що передає інформацію від посольств іншим органам влади, які мають право приймати необхідні рішення.

"В умовах пандемії коронавірусу МЗС виконує комунікаційну функцію між центральними органами виконавчої влади, що здійснюють свої повноваження у сфері забезпечення перевезення пасажирів і охорони державного кордону, та іноземними дипломатичними представництвами в Україні", - пояснили в міністерстві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська авіакомпанія МАУ отримала замовлення на здійснення чартерних перевезень до Німеччини, Британії, Фінляндії, Швеції, Польщі в період пандемії коронавірусу.