RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Квартализація країни: мережі розгнівало призначення на важливий пост співробітниці "Кварталу 95"

Президент України Володимир Зеленський призначив керівницю прес-служби студії "Квартал 95" Тетяну Руденко членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

"Призначити Руденко Тетяну Сергіївну членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", - сказано в документі.

З липня 2019 року Руденко також є власницею і директором інтернет-видання iod.media (ТОВ "Йод.Медіа").

Як написав у Facebook колишній член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинский, більшість членів Національної ради з питань телерадіомовлення зараз складають колишні співробітники телеканалу 1 + 1 та "Кварталу 95".

Він зазначив, що колишні співробітники 1 + 1 та "Кварталу 95" в даний час контролюють не тільки 3/4 керівних посад в Національній раді, а й 5/8 голосів. А страхує Національна рада з боку законодавчої гілки влади - голова профільного комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, в минулому - керівник медіагрупи 1 + 1.

"Таким чином, Президентом Володимиром Зеленським створені всі умови для обмеження свободи слова в Україні. Оскільки Національна рада сьогодні є політично заангажованим медіарегулятор, який остаточно перетворився на ручний інструмент Офісу Президента і Ігоря Коломойського", - додав Костинский.

Він прогнозує, що після завершення карантину медіарегулятор почне каральну кампанію проти незалежних телеканалів і радіостанцій, які дозволяють в своєму ефірі критику Президента України і, в загальному, чинної влади.

Наталя Альохіна написала в Facebook, що Ірина Побєдоносцева, колишня директор з розвитку студії "Квартал 95", очолила директорат з питань інформаційної політики Офісу президента України. А сестра Тетяни Руденко колишня менеджер з маркетингу ТОВ "Квартал 95", у вересні 2019 року стала народним депутатом, пройшовши за списком партії "Слуга народу".

Блогер Назар Приходько на своїй Facebook-сторінці також висловився з приводу цього призначення.

"Декомунізація - "погано", Українізація - "погано", Евроатлантизація - "погано", а ось квартализація - "саме те"... За Національну безпеку відповідає продюсер Кварталу Баканов, за переговори з РФ - інший продюсер Кварталу Єрмак, тепер і в інформаційну безпеку поліз Квартал ... Давайте вже Юзика поставимо Міністром оборони, Жеку Кошового - головою ГУР, а Олену Кравець - головою СЗР, а то якийсь недокомплект ... ", - пише він.

Своєю чергою журналіст і ветеран Роман Кулик пише, що нічого доброго з цієї локальної "монобільшості" не вийде.

"Спочатку виперли Сергія Костинського, який ініціював все перевірки проросійських ЗМІ. Тепер Зеленський доукомплектував Нацраду своїми людьми. Нічого доброго з цієї локальної "монобільшості" не вийде", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці літа до партії "Слуга народу" у Верховній Раді приєдналася ще один член команди шоу "Квартал 95" Ольга Руденко , сестра Тетяни Руденко.