RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Вчені виявили біля узбережжя США корабель, який пережив дві світові війни: фото

Американські приватні компанії Ocean Infinity та Search Inc. знайшли біля узбережжя Гаваїв рештки військового корабля "Невада", який свого часу пережив дві світові війни.

Про знахідку Ocean Infinity повідомила у прес-релізі.

"Рештки корабля, що покояться в темряві морського дна, нагадують нам не лише про минулі події, а й про тих, хто взяв на себе завдання оборони США у двох світових війнах", - вважає віцепрезидент Search Inc. Джеймс Делаґо.

Знайшли "Неваду" за 120 кілометрів на південний захід від бухти Перл-Гарбор (там у грудні 1941-го Японія напала на США, втягнувши їх у Другу світову війну), на глибині 4,7 кілометра. Піднімати рештки корабля наразі не планують.

Американський лінкор "Невада" спустили на воду ще в 1914 році. Він став другим кораблем, названим на честь штату США.

Наприкінці Першої світової війни був одним із кораблів, що супроводжував тодішнього президента США Вудро Вільсона під час візиту до Європи.

У Другу світову "Невада" був одним із кораблів, що перебував у бухті Перл-Гарбор під час нападу Японії в грудні 1941-го.

У повоєнний час "Неваду" перетворили на об’єкт випробувань ядерної зброї, але й їх корабель переніс. Зрештою, в 1948-му він затонув від торпедного удару під час військових навчань.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на глибині в 1,5 тисячі метрів в Чорному морі знайшли легендарний теплохід "Вірменія", який затонув 7 листопада 1941 року після удару німецької авіації.