RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Готуйтеся до боротьби: журналістка розповіла, як пережила коронавірус

Журналістка з Росії Олена Трофімова розповіла про те, як пережила коронавірус.

Про це вона написала в Facebook.

За словами Трофімової, вона захворіла місяць тому і лише зараз змогла відновитися.

"Сьогодні рівно місяць, як я захворіла. Covid-19 нарешті пішов з мого організму. Всі показники в нормі. Кров, сатурація, температура - все супер. Я майже зміцніла і дуже рада новому життю. Не буду зараз вдаватися в опис емоцій та фізичних страждань, які я пережила. Просто хочу прояснити деякі моменти, якщо вас раптом захопить коронавірус", - зазначила вона.

Сама хвороба, за словами Трофімової, тривала два-три тижні, ще до двох тижнів займає період відновлення.

"Тому готуйтеся до боротьби на протязі місяця-півтора", - написала вона.

Що стосується симптомів захворювання, то, як зазначає журналістка зі свого досвіду, їх може не бути або вони можуть бути дуже слабкими. Проте швидше за все буде темпетатура від 37 градусів і вище.

Трофімова не радить збивати високу температуру, оскільки тим самим можна позбавити організм сил боротися.

"Міряйте температуру три рази на день та записуйте її в графіку. Цим ви полегшите завдання медикам, якщо раптом доведеться їхати в лікарню. Обов'язково зберіть сумку заздалегідь. Погано стати може дуже різко. Всього за кілька годин ви можете втратити можливість рівно дихати", - написала вона.

Оскільки деякий час після одужання перехворілі на Covid-19 залишаються носіями вірусу, Трофімова радить стежити за тим, щоб нікого не заразити.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог Дмитро Орєшкін заявив, що в реальності кількість смертей в Росії від коронавірусу в 2-3 рази вище, ніж вказується в офіційних даних.