Іржаві труби і "жах" в душі: з'явилася розповідь про умови лікування коронавірусу в Криму, фото

Журналіст показав, в яких умовах у анексованому Росією Криму борються з коронавірусною інфекцією.

Про це повідомляє корреспондент "Радіо Свобода".

Чоловіка госпіталізували в міську інфекційну лікарню Севастополя. Під час пандемії її перевели на спеціалізований режим роботи: зараз вона приймає тільки пацієнтів з COVID-19 і з підозрою на інфекцію.

приймальному відділенні інфекційної лікарні мені довелося прочекати півтори години. Інших пацієнтів там не було, але оформлення численних паперів на хворого (при тому, що частину документів доручили заповнити мені самому) зайняло чимало часу. Поки готували мої документи, я став свідком конфлікту фельдшера бригади , яка доставила мене в лікарню, з лікарем приймального відділення. Працівників лікарні обурило, що фельдшер була одягнена в звичайний захисний халат і одноразову медичну маску, в той час як по інструкції за хворими з підозрою на коронавірус належить їздити з більш серйозною захистом. На це фельдшер відповідала, що подібні претензії потрібно адресувати її начальству: їй який дали виклик, на такий вона і поїхала", - пише журналіст.

Після оформлення паперів його відвели до відділення для пацієнтів з "непідтвердженими коронавірусів". У тримісній палаті він виявився один. Протягом наступних двох тижнів до нього нікого не підселили, хоча в деяких сусідніх приміщеннях містилися по дві-три людини. Взагалі, пацієнтів у відділенні було не більше десяти. Всього ж в даний момент в інфекційній лікарні лікується близько 140 пацієнтів.

"Лікарняне відділення 1-a, в яке мене визначили, розташовується в приземкуватій двоповерховій будівлі 1952 року побудови. Судячи зі стану її інтер'єрів, капітального ремонту ці стіни не бачили ніколи, та й косметичні поліпшення в останній раз в відділенні проводилися досить давно. У палатах з обшарпаною підлогою, стелею і стінами стоять металеві панцирні ліжка і недолугі дерев'яні тумбочки. У віконних рамах зяють щілини, вода в умивальник подається по іржавих трубах, з електричних розеток випадають вилки, завдяки чому заряд ноутбука або смартфона перетворюється в захоплюючий квест з непередбачуваним результатом. Розбита і розмальована багатьма поколіннями пацієнтів кахельна плитка в туалетах є сусідами з тріснутими унітазами без сидінь, що протікають трубами і напівзломаними зливними бачками. Стан харчоблоку не викликає апетиту, а ванна кімната, де пацієнти можуть прийняти душ, стоячи в металевому піддоні і поливаючи себе зі шланга теплою водою, навіває якісь вже зовсім неприємні думки", - пише він.

Журналіст пише, що в такому жалюгідному стані знаходяться не всі відділення інфекційної лікарні. На початку травня в експлуатацію здали новий модульний корпус на 42 пацієнта. У новому корпусі планують розміщувати важких хворих з підтвердженим діагнозом "коронавірусна інфекція". У боксах збираються поставити апарати штучної вентиляції легенів, які продовжують надходити в Севастополь.

"Я провів у інфекційній лікарні 12 діб, вилікував своє захворювання неясного походження, яке в епікризі позначили як "гостра респіраторна інфекція середньої тяжкості", і своїми очима побачив, в яких умовах утримуються люди, що мали необережність захворіим в розпал епідемії коронавірусу", - підсумував він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі показали страшні фото з лікарні, що знаходиться на Київщині, куди госпіталізують пацієнтів з міста Тараща та навколишніх населених пунктів.