RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Фонд Новинського передав Маріуполю два ШВЛ і засоби захисту для медиків

Благодійний фонд Вадима Новинського "На честь Покрова Пресвятої Богородиці" передав лікарням Маріуполя партію обладнання та засобів захисту для медиків, в поставку увійшли 2 апарати ШВЛ, 1800 комплектів костюмів біозахисту і 1800 захисних екранів. Костюми мають підвищений клас захисту, щоб убезпечити медиків, які лікують хворих COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба фонду.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко подякував Вадиму Новинському за підтримку Маріуполя в боротьбі з коронавірусом.

"Допомогу Фонду ми відчуваємо протягом всього цього складного часу. Ключове - що вона була своєчасною і з перших днів виникнення пандемії", - заявив мер Маріуполя.

Раніше Фонд передав лікарні швидкої допомоги Маріуполя 2 апарати ШВЛ, бокси для транспортування хворих та 200 комплектів костюмів біозахисту для медиків. На базі міської лікарні №4 функціонує закуплена Фондом діагностична ПЛР-лабораторія. Місту було передано 30 тис масок. В цілому, медустанови Донецької області від Фонду отримали 17 тис одиниць ЗІЗ для медиків, а лабораторії спільно з Українською Православною Церквою були передані 4,2 тис високоточних ПЛР-тестів.

Олександр Трубачов, директор філії "Смарт-холдинг" в Маріуполі, на зустрічі з медиками сказав: "Хочу запевнити, що Донецький регіон і Маріуполь, продовжать перебувати у фокусі благодійних зусиль компанії і Вадима Новінського. Ми стежимо за ситуацією, перебуваємо в контакті з міським властями і будемо реагувати на нові виклики".

Медики відзначили, що епідеміологічна ситуація в області і Маріуполі відносно благополучна.

"Карантин в місті і підтримка лікарень і медиків, яку надає Рінат Ахметов і Вадим Новинський, дали позитивні результати - одужали понад 60% пацієнтів, і немає летальних випадків. Символічно, що чергову допомогу від Вадима Новинського ми отримали в День Святого Миколая Чудотворця. Він робить це щиро і з добром у серці ... Дане обладнання є важливою складовою в боротьбі за здоров'я маріупольців", - зазначив Сергій Орлеанський, головний лікар ЛШМД.

Фонд Вадима Новинського і бізнеси Смарт-Холдингу в рамках боротьби з епідемією направили на закупівлю обладнання, засобів захисту медиків та підтримку літніх людей 100,9 млн грн.

У березні Фонд Вадима Новинського виділив 40,6 млн грн на закупівлю 100 тис ПЛР-тестів DialPlexQ. Тести з церквою були передані в обласні лабораторії. На закупівлю 20 апаратів ШВЛ виділено 25,9 млн грн. Фонд передав в клініки Донецької, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей понад 100 тис одиниць ЗІЗ для медиків. Також Фондом були придбані майже 1 млн захисних масок для медустанов, парафій УПЦ і промислових підприємств. Крім того, Фонд спільно з бізнесами Смарт-Холдингу організували доставку 12 тис продуктових наборів для ветеранів ВВВ та інших незахищених категорій населення в Херсоні, Миколаєві, Маріуполі, а також Києві та області.