Який ризик заразитися коронавірусом через фрукти і овочі: доктор Комаровський дав відповідь

Зараження коронавірусом COVID-19 через овочі або фрукти можливо, однак щоб захиститися від нього, досить дотримуватися простих правил гігієни.

Про це повідомив лікар Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram.

За його словами, якщо людина, яка заражена коронавірусом, кашляне в руку, потім візьме в цю ж руку яблуко, але потім покладе його в назад - то вірус може залишитися на яблуці і передатися тому, хто з'їсть його, не помивши перед цим.

"Тому дотримуйтесь елементарних гігієнічних правил: ретельно мийте ягоди, овочі і фрукти чистою проточною водою! Якщо все одно хвилюєтеся, можете обдати їх окропом", - пише Комаровський.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Євген Комаровський розповів, як повинні працювати дитячі садки після пом'якшення карантину.