RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Кива замовив напад через моє бажання йти на вибори - ветеран Майман

Ветеран Михайло Майман заявив, що напад на нього організував народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива.

Про це Майман написав в Facebook.

29 травня в центрі Києва, на вулиці Велика Васильківська, група озброєних людей напала на Маймана. Він опублікував відео з камери спостереження, де видно, як нападники його побили і зникли. За словами ветерана, ними керував Володимир Тесля, відомий в кримінальних колах на прізвисько "Француз".

Майман написав, що Кива найняв людей Теслі у відповідь на його намір йти на вибори по 208 округу.

"Причиною нападу кримінального авторитета "Француза" стало моє бажання взяти участь у виборах по 208 округу. Замовив провокацію нардеп і мій "старий друг" Ілля Кива ... Під час сутички Тесля так і сказав, що передає привіт від Киви", - написав він.

Він нагадав, що Тесля "звичайний бандит і найманець", який не раз нападав на людей на замовлення. Майман запевнив, що Киві не вдасться його залякати: "Тепер я точно буду брати участь у виборах, і Кива більше не сховається від мене за стінами Ради або депутатським мандатом".

22 січня в одному з ресторанів Києва нардеп Ілля Кива підійшов до добровольця Маймана і вдарив його головою, після чого отримав у відповідь удар в обличчя. Ветеран отримав струс мозку і перелом носа. Офіс генпрокурора відкрив щодо Ківи кримінальну справу за статтею 122 КК - умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження.

20 травня Майман повідомив, що Кива ховається від слідства, прикриваючись карантином і розповів подробиці "служби" нардепа в АТО в 2015 році. Він повідомив, що Кива не брав участі ні в одному бою, але налагодив бізнес на контрабанді.

"Він поставив бійців на блокпосту в Бахмуті зі словами: з цього дня проїзд дизеля, бензину на ту сторону - 100 тисяч гривень. Було написано заяву в ДБР, до військової прокуратури, були дані свідчення бійцями. Є фотографії, є маса всього, що скоро вже, я думаю, буде показано громадськості. Наскільки я знаю, готова вже не одна підозра ... Задайте солдату питання, хто Киву на фронті бачив? Ніхто його не бачив. Прийшов в АТО, щоб якось пролізти в МВС. Людина перевзулася, за гроші Медведчука стала депутатом, це не доброволець".