RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Це розплата: бойовики ДНР влаштували істерику через "появу" британських найманців на Донбасі

Бойовики ДНР зазнали великих втрат на Донбасі і запустили черговий фейк про ЗСУ, нібито на підмогу українським захисникам прибули британські військові і це їх заслуга.

Про це написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

"10-13 червня в результаті багаторазової детонації боєприпасів на позиціях 7-ї мотострілецької бригади ЗС РФ на висоті 220 поблизу села Логвинове (Світлодарськ дуга), знищено 7 військовослужбовців противника, включаючи відразу трьох командирів взводів. Опубліковано поіменний список. Також не менше 10 найманців отримали поранення", - написав він.

Пропагандисти ДНР заявили, що ці вибухи здійснюють не українські військові, а співробітники ПВК "Ерініс" з Великобританії, з 120 мм міномета.

"Нічого дивного, подумав я, адже Донецьк заснував британець Джон Юз, у Британії давні стратегічні інтереси на Донбасі. Так, під час недавньої поїздки на фронт, скажу чесно, я теж зустрів чоловіків в новому британському мультікаме. Якщо побачите мультиків з британським прапором, відразу підходьте і вітайте: "God save the Queen!" "Make Yuzovka great again!" Вони вас зрозуміють", - пише Бутусов.

Користувачі мережі активно обговорюють таку гіпотезу бойовиків, пишуть, що це розплата за Солсбері.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в так званій ДНР відзначилися новим абсурдом - кращі юристи "республіки" готуються подати позов на президента України Володимира Зеленського по ряду божевільних звинувачень.