RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Бойові випробування української ракети в Чорному морі: з'явилися відео потрапляння в ціль

У мережі з'явилося відео потрапляння в ціль крилатої ракети "Нептун" від ГККБ "Луч" з бойовою частиною на випробуваннях ракетного комплексу 17 червня.

Відповідні кадри опублікував "Defense Express".

На відео зафіксовано як момент старту крилатої ракети Р-360 зі штатним відділенням прискорювача, так і детонація головної частини ракети під час попадання в мішень, яка перебувала на відстані близько 80 км від берега.

Одним з цікавих епізодів випробувань, що максимально наблизив їх до реального бойового використання, стали дії військово-морського флоту Російської Федерації.

Так, під час випробувань до межі закритого під час стрільб сектора акваторії підійшли кораблі Чорноморського флоту РФ, які намагалися засобами радіоелектронної боротьби придушити управління і наведення крилатої ракети.

Незважаючи на це, комплекс ЖК-360МЦ "Нептун", включаючи системи навігації і наведення на ціль ракети Р-360, відпрацювали штатно.

Береговий ракетний комплекс ЖК-360МЦ "Нептун" призначений для контролю територіальних вод і проливних зон, захисту військово-морських баз, берегових об'єктів і інфраструктури узбережжя, захисту узбережжя на десантно-небезпечних напрямках.

Як повідомляв "Апостроф", попередній етап випробувань українського комплексу крилатих ракет "Нептун" пройшов в кінці травня. До нього було залучено авіація і кораблі і катери ВМС ЗС України.