RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Далеко від цивілізації: названо найспокійніше місце для пляжного відпочинку в Україні

Найспокійнішим місцем для літнього відпочинку в Україні назвали селище Покровка, яке розташоване на Кінбурнській косі в Миколаївській області.

Про це повідомляють в матеріалі "Апострофа".

Чистий пісок, просторі пляжі і природа, до якої майже не торкається рука людини. Місце в деякому сенсі унікальне. Із одного боку коса омивається Чорним морем, а з іншого - водами Дніпра.

Тут є три варіанти розміщення: міні-пансіонати, які гордо іменуються "базами відпочинку", приватні домоволодіння ("апартаменти") і "фішка" Кінбурнської коси - наметові табори, яких тут декілька.

Організатори пропонують в оренду 2-3-4-місні намети. Поруч - умивальники і душ із прісною водою. Вартість проживання в таборі - близько сотні гривень на добу. Діти до 7 років - безкоштовно.

Харчування відпочиваючі організовують собі самостійно. Продукти можна купити в найближчому магазині або замовити у місцевих жителів.

На "базах відпочинку" вам можуть запропонувати номери двох видів: зі зручностями (душ, туалет) і без них. У першому випадку за номер доведеться заплатити близько 250-300 гривень з людини. "Економ-варіант", при якому "зручності" розташовуються на вулиці, обійдеться в межах 150 гривень за одного відпочиваючого. Пансіонати пропонують триразове харчування а-ля "домашня кухня" або надають все необхідне для приготування їжі.

Віддаленість від людей має і свої мінуси. На косі практично немає ніяких розваг. Наступний мінус - сюди важко дістатися. Найпростіше добиратися з Очакова на катері, який курсує щодня.

Своїм авто доїхати важче. І справа не тільки в тому, що відстань від Одеси становить близько 330 кілометрів, а від Києва - понад 670 кілометрів. Потрібно буде подолати непростий маршрут Олешки - Гола Пристань - Геройське - Василівка - Покровське. Є ризик, що авто, якщо це не позашляховик, просто застрягне в піску.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа" - Літня відпустка 2020: де і за скільки можна відпочити в Миколаївській області.