RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Донбасі вчинили новий замах на екс-полонянку бойовиків ДНР: що про неї відомо

Біля Костянтинівки Донецької області здійснили збройний напад на колишню полонену ДНР, в'язниці МГБ ДНР "Ізоляція" Валентину Бучок, вона підірвалася на розтяжці у дворі власного будинку.

Про це написав керівник Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко в Facebook.

"Валентина відверто і безстрашно свідчить про злочини т.зв. ДНР, а також веде кілька судових процесів проти корпорації ДіТЕК. Це вже не перша спроба замаху на Валентину. Попередні замаху залишилися нерозсілдуваніми правоохоронними органами. Українські спецслужби не здатні забезпечити безпеку свідків у судових процесах проти окупантів", - написав він.

Додому до постраждалої приїхали лікарі. За словами Щербаченко, вона жива і після інциденту могла говорити. Більше подробиць він не знає.

Відзначимо, що це не перший замах на Бучок, раніше їй у двір будинку невідомі кидали гранату. Тоді боєприпас знайшов її чоловік.

У 2018 році їй також підпалили будинок. "10 травня чоловік пішов у відпустку, і близько другої години ночі він почав кричати: "Валя, вставай, ми горимо". Ми посхоплювалися і загасили дах. А так як ні АТО-шники, ні колишні військовополонені не мають свого житла, то для нас це був шок. Ми залишилися в чистому полі", - розповіла жінка.

Валентина зазначила, що здогадується, хто підпалив будинок і підкинув гранату, оскільки їй погрожували в "МГБ ДНР".

Валентину Бучок бойовики ОРДО звинуватили в шпигунстві в 2017 році. Майже рік жінку утримували в полоні і катували. На неї намагалися "повісити" співучасть в організації вбивства бойовика Мотороли

Раніше "Апостроф" повідомляв, що мер Конотопа Артем Семеніхін заявив, що знайшов вибухонебезпечні предмети в своєму автомобілі.