RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Водні лижі, риболовля та ночівля в наметах: ціни і розваги на "дикому курорті" в Станіславських скелях

Через пандемію коронавірусу та закриття авіасполучення потрапити на закордонні курорти цього літа буде проблематично, проте це хороша можливість відпочити в Україні та познайомитися з новими місцями.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "ТСН".

У Херсонській області можна відпочити на "українському Гранд Каньйоні" в Станіславі та порибалити в дельті Дніпра в Кізомисі.

Станіслав на перший погляд, здається звичайним селом, де немає нічого для розваг та відпочинку. Однак це не так: саме тут розташувалися Станіславські скелі, що височіють над Дніпровським лиманом. Тому для тих, хто мріяв побачити Гранд Каньйон або ж побувати в Ісландії, Станіслав - ідеальний варіант для відпустки.

За даними істориків, Станіславські скелі були "місцем сили" українського гетьмана Богдана Хмельницького.

Незважаючи на красу цього місця, інфраструктура тут ще не розвинена. тому найбільш реалістичний відпочинок в Станіславі - в наметах.

Щоб дістатися Станіславського скель, спочатку потрібно доїхати до Херсона. З Києва до Херсона можна дістатися на поїзді "Інтерсіті", який відправляється зі столиці о 07:14, а в Херсон прибуває о 14:48. Вартість квитків на цей поїзд - від 362 до 517 гривень.

Далі на автобусі можна доїхати до Станіслава, де і розташовані скелі. Також до Станіслава можна дістатися на власній машині.

Заїжджати на самі скелі не варто, оскільки тут відбуваються обвали.

На території села Станіслав є лише один будинок для ночівлі - садиба місцевого гіда. У ній може поміститися не більше шести осіб. Якщо ж прибуває велика компанія, власник дозволяє заночувати на підлозі або ж встановити намети у дворі. Оренда одного місця обійдеться в 100 гривень.

Також в наметі можна оселитися недалеко від скель, однак варто запастися необхідними речами, продуктами та водою.

Для тих, хто хоче розваг і любить риболовлю, цікаво буде відвідати село Кізомис (24 кілометри від Станіслава). Сюди приїжджає багато рибалок, проте потрібно пам'ятати, що на дельті Дніпра ловити рибу можна не скрізь.

Якщо ж хочеться активного відпочинку, то варто поїхати в Дніпровське (10 кілометрів від Станіслава). Тут пропонують покататися на водних лижах. Одна спроба - 250 гривень. Також тут є і водний атракціон. Для бажаючих оглянути красу природи в цьому місці, можна орендувати катер або покататися на байдарках.

У Кізомисі та Дніпровському місць для ночівлі більше. Тут можна зупинитися як в бюджетних номерах, так і в дорогих, тому ціни тут можуть коливатися від 500 гривень до більш ніж 1500 гривень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було названо перелік кращих місць відпочинку в Закарпатській області.