"Пекельна" спека відступить, але не скрізь: прогноз погоди в Україні на початок тижня

На більшій частині України на початку тижня очікується зниження температури повітря, а дощі і грози не припиняться.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Найпрохолодніше в понеділок, 22 червня, буде в Івано-Франківській області, де температура повітря нагріється тільки до +19 ... + 21 градуси. В інших західних областях України теж буде не жарко - максимум +24.

Затримається 30-градусна спека в східних областях - Донецькій та Луганській. На решті території країни синоптики обіцяють від +25 до +29 градусів. Дощі і грози пройдуть на всій території України, особливо рясними вони будуть на заході.

У Києві в понеділок, 22 червня, очікується +17 ... + 19 градусів вночі і +23 ... + 27 градусів вдень. Синоптики обіцяють дощі і грози.

У вівторок і середу, 23-24 червня, на заході країни стане тепліше, температура повітря підніметься до +24 ... + 25 градусів. А в центрі і на сході навпаки - трохи посвіжішає, стовпчики термометрів покажуть тут +28 ... + 29 градусів.

У середу, 14 червня, в східних і центральних областях припиняться дощі і грози, але південь і захід країни продовжить заливати опадами.

У Києві у вівторок, 23 червня, почне прояснюватися і ставати спекотніше. У середу, 24 червня, в столиці очікується +26 ... + 28 градусів, без опадів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий український синоптик Наталія Діденко розповіла, якою буде погода в Україні після початку астрономічного літа - дня літнього сонцестояння, 21 червня.