RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Apple презентувала "революційну" iOS 14: що зміниться для користувачів

У вівторок, 22 червня, на першій дистанційній всесвітній конференції для розробників на платформах Apple глава компанії Тім Кук заявив, що вона випустить нову операційну систему iOS 14 і відмовиться від процесорів Intel.

Що зміниться

  • Найголовніша зміна в iOS за останні пару років - повноцінно настроюються віджети на домашньому екрані, як в Android.
  • В iOS 14 з'явиться спеціальна бібліотека додатків App Library з функцією автоматичного сортування додатків по папках і каталогах.
  • Ще одне нововведення - загальносистемна підтримка режиму картинка в картинці для одночасного відтворення відео і запуску додатків.

  • Siri отримала велике оновлення в iOS 14: вона більше не займає весь екран - після запуску асистента з'являється лише невелика анімаційна іконка, яка відображається поверх основного інтерфейсу. Крім того, одночасно з редизайном розробники істотно розширили функціональні можливості: тепер Siri може відправляти аудіоповідомлення.
  • Вхідні дзвінки тепер теж виводяться не на весь екран: повідомлення про виклик схоже на пуш-повідомлення.
  • Користувач зможе вибрати браузер і поштову програму за замовчуванням.
  • В iOS 14 з'явився новий додаток для переказів Apple Translate з підтримкою синхронного перекладу. На старті він буде підтримувати 11 мов, включаючи російську.

  • Стандартний додаток "Повідомлення" отримав функціональне оновлення: тепер можна буде закріплювати важливі листування в верхній частині програми. Ще Apple додала 20 нових зачісок і маски для обличчя в мемодзі, а також розгалуження в групових чатах і можливість згадувати співрозмовників.
  • Програма "Карти" теж отримало оновлення - там з'являться цікаві місця, гайди по містах від таких компаній, як Zagat або AllTrails, і веломаршрути

  • Заявлена нова функція EV Routing, яка буде відслідковувати поточний заряд електромобіля, враховуючи перепади висот і погоду, а також будувати маршрути до сумісних зарядних станцій.
  • Додаток CarPlay отримав підтримку користувальницьких шпалер і нових категорій додатків: додатки для парковки, зарядні пристрої для електромобілів і додатки для швидкого харчування. Нова функція CarKey на базі NFC дозволить використовувати iPhone в якості електронного ключа для відкриття автомобіля.

  • Нова функція App Clips - це окремі функціональні частини додатків у вигляді карток, які швидко запускаються без необхідності повної установки програми цілком.
  • Додаток Home також отримав ряд нових можливостей, включаючи підтримку функції адаптивного освітлення Adaptive Lighting, яка дозволяє сумісним розумним лампочкам регулювати колірну температуру протягом дня, а також розпізнавання осіб для камер безпеки HomeKit.

Секретна функція

В iOS 14 з'явилася можливість управляти iPhone постукуванням по задній кришці. З активованою функцією Double Tap смартфон буде інтерпретувати постукування і клацання по корпусу як команди управління. Зокрема, за подвійним клацанням девайс відкриє Центр управління, Центр повідомлень, заблокує iPhone, зробить знімок екрана, збільшить або зменшить гучність або включить безшумний режим. Сценарії можуть бути налаштовані користувачем.

Секретну функцію, не анонсовану на презентації WWDC 2020 року, можна налаштувати під можливості універсального доступу. Наприклад, одним помахом телефон може збільшити зображення на дисплеї, перекласти текст в мовної формат, включити Voice Over, з яким ОС буде промовляти назви об'єктів на екрані.

Власний процесор

"Процесори Intel дуже дорогі. Якщо їх замінити на ARM, виграш буде відчутним, при цьому роздрібні ціни залишаться такими ж. За фактом люди будуть платити більше за те, що коштує менше", - сказав власник і провідний аналітик Mobile Research Group Ельдар Муртазін.

Головний редактор сайту про мобільні пристрої і смартфонах Mobile IMHO Андрій Соловйов додав, що таке рішення дозволить Apple більш скрупульозно підходити до розробки операційних систем, так як всі недоліки їх роботи в зв'язці з власними процесорами буде значно легше виправити.

При цьому він зазначив, що такий сміливий крок показує, що у Applе є величезна дослідницька база і сили, щоб змагатися з Intel по частині створення власних процесорів.

Експерт переконаний, що якщо вже зараз Applе змогла показати працюючу версію своїх систем на власному процесорі, то в 2022 році компанія встигне повністю пропрацювати заявлений новий продукт і довести його до пуття. .

Експерт додав, що компанія напевно врахує свій попередній досвід і продумає, як плавно перевести користувача на новий процесор, щоб не втратити функціонал.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що добре відомий серед шанувальників бренду Apple Twitter-користувач на ім'я Fudge, який регулярно балує всіх реальними чутками про розробки компанії, показав як виглядатимуть нові моделі iPhone 12, які представлять восени цього року.