RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Предстоятель УПЦ митрополит Онуфрій святкує іменини - фото

У четвер, 25 червня, предстоятель Української православної церкви (УПЦ) митрополит Онуфрій святкує іменини - його вітають з Днем ангела, шестиріччям на посаді предстоятеля УПЦ і 76-річчям.

На святковій літургії побував і кореспондент "Апострофа".

Урочистості в честь преподобного Онуфрія Великого - небесного покровителя предстоятеля - відбулися в Києво-Печерській лаврі. Онуфрій очолив божественну літургію на площі перед Успенським собором.

Разом з Блаженнішим молилися ігумені монастирів, гості та віряни, дотримуючись соціальної дистанції. У зв'язку з карантинними обмеженнями в цьому році святкування проходили при обмеженій кількості учасників.

"Преподобний Онуфрій провів все своє життя в пустелі. Він нічим не користувався від світу, а світу давав багато. Він молився за нас грішних, за всіх людей, він просив милості для всього світу. Сьогодні він стоїть перед престолом Божим і просить, щоб Господь проявив милість і благословив нас", - сказав митрополит Онуфрій.

Він закликав усіх поважати і любити один одного і нагадав про те, що це і є основні закони і заповіді.

Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) розповів про те, що в цьому році виповнюється 50 років з моменту, коли Блаженніший прийняв стезю чернечого служіння. Також він повідомив, що в цьому році на урочистостях немає іноземних гостей, бо кордони закриті. Помісні православні церкви надіслали свої письмові привітання.

Відзначимо, що серед гостей, які привітали Онуфрія, був народний депутат України, був диякон Вадим Новинський. Він привітав Предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія з Днем ангела і побажав блаженнійшому сил, здоров'я і терпіння.