RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Сімейний відпочинок на Чорному морі: які ціни в Лазурному і як туди дістатися

Цього літа через карантин, багато українців будуть відпочивати всередині країни. Селище Лазурне, яке розташоване приблизно в 30 кілометрах від Залізного Порту, порадує прийнятними цінами на розміщення, зручними піщаними пляжами, відносно обладнаною прибережною зоною і атракціонами для дітей.

Детально про відпочинок в Лазурному розповідається в матеріалі "Апострофа".

У співвідношенні ціна-якість Лазурне є один з оптимальних варіантів для літнього відпочинку з дітьми. Перелік об'єктів розміщень, за місцевими мірками, досить різноманітний: готелі, готелі, пансіонати, бази відпочинку, дитячі оздоровчі табори і приватний сектор.

Як завжди, найбільш прості варіанти відпочинку пропонуються в приватному секторі. Ціни стартують від 80-100 гривень з людини в добу до 250 гривень за "номер". Під цим словом розуміється кімната в житловому будинку на двох, обладнана ліжком, холодильником і мікрохвильовою піччю. Двомісні "номери", відповідно, - 480-500 гривень на добу. Зручності на вулиці. Харчування постояльці організовують собі самі.

Більш зручний варіант - зупинитися в одному з міні-пансіонатів, яких в Лазурному досить багато. В середньому ціни на двомісні номери коливаються від 400 до 650 гривень на добу. Тримісні - від 550 до 750 гривень на добу, залежно від "фаршу" і віддаленості від моря. У таких номерах, як правило, зроблений ремонт, меблі в хорошому стані, встановлена побутова техніка, гаряча вода та інтернет доступні постійно.

На території пансіонатів є зона відпочинку, дитячий майданчик, парковка, їдальня або кафе, зона для барбекю, місця для куріння та інша інфраструктура. Велика частина гостей Лазурного зупиняється саме в таких пансіонатах.

Готелів тут відносно небагато. Такі заклади відрізняються від пансіонатів і баз відпочинку більш якісними номерами і супутньою інфраструктурою: басейни, бари, ресторани, номери для некурящих, щоденне прибирання номерів.

Умовно дорогий відпочинок в Лазурному починається від 900 гривень за двомісний номер на добу. За тримісний номер "люкс" (за місцевими мірками) потрібно буде викласти близько 1200-1300 гривень на добу. Номери, помічені, як "сімейний люкс" (розраховані на 4 людини) можуть коштувати близько 1500 гривень на добу.

Незважаючи на багато плюсів, у Лазурного є свої мінуси. Через глибоке Чорне море вода прогрівається повільно. Температура для комфортного купання (20-22 градуса) досягається до середини червня. Зазвичай влітку температура води тут коливається в межах 23-25 градусів.

Через холодні підводні течії і шторми (берегова лінія в Лазурному рівна, відсутні перешкоди для припливу холодної води) температура води навіть в саме літнє пекло може впасти до 16-17 градусів, що не сприяє комфортному відпочинку. Для тих, хто відпочивав на кримському Південнобережжі така ситуація цілком знайома: там холодні морські течії називають "низівка".

У Лазурне найпростіше дістатися через Херсон. Між містом і селищем в сезон постійно курсують маршрутки. Залежно від розташування, до Херсону можна дістатися на поїзді або на рейсовому автобусі.

Детальніше про чорноморські курорти Херсонської області, серед яких найбільш відомі Скадовськ, Лазурне, Залізний Порт і Приморське, читайте в матеріалі "Апострофа": Літня відпустка 2020: де і за скільки можна відпочити на чорноморських курортах Херсонської області.