RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Синоптики попереджають про новий паводок: де в Україні буде топити

В Укргідрометцентрі прогнозують на частини України грози і зливи, які загрожують новими затопленнями в Одеській і Вінницькій областях.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на сайт Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За даними Укргідрометцентру, в понеділок, 28 червня, в західних і північних областях України, а також у Вінницькій та Київській областях очікуються грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м / с.

Через проливні дощі 27-28 червня на річках басейну Прип'яті очікуються підйоми рівнів води на 0,1-0,7 м над рівнями на 8 годину 24 червня. Місцями можуть бути затоплені заплави, пасовища і сіножаті біля селища Любешів.

На Вінничині існує небезпека затоплення об'єктів в районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль і біля ближніх населених пунктів.

Ймовірні також затоплення заплави, сільськогосподарських угідь і окремих об'єктів в населених пунктах Біляївського району Одеської області, зокрема, в с.Яські і м.Біляївка, автомобільної дороги Одеса-Рені. Підйом рівнів води в нижній течії Дністра в Одеській області очікується на 0,2-0,5 м.

27-28 червня в результаті добігання паводкової хвилі, очікуються також підйоми рівнів води в нижній течії Боржави, в межах корінного русла, без негативних наслідків.

Як раніше повідомляв "Апостроф", масштабні повені, від яких постраждали жителі західних областей України, забрали життя трьох людей, ще двоє-троє вважаються зниклими без вести, їх шукають.