Дайте нам заробляти: український художник звернувся до влади з криком душі

Український художник Сергій Коляда написав відкритого листа зі зверненням до української влади скасувати суворий карантин в Київському департаменті культури, через що художники не можуть отримати письмові дозволи на пересилку робіт за кордон.

Як повідомляє "Апостроф", свій відкритий лист Коляда опублікував в Facebook.

"Шановні панове президент, профільні міністри і керівники! Звертаюся до Вас з відкритим листом. Я - художник, через мої гостро соціальних і політичних сюжетів, мої роботи не виставляють в українських галереях. Єдиний спосіб виживання - це продаж мого мистецтва в країни Європи , Канади і США, де його по-справжньому цінують. У той же час, коли Ви декларуєте всебічну допомогу в розвитку малого бізнесу, наші бюрократичні установи роблять все для його руйнування", - йдеться в листі.

Він уточнив, що йдеться про те, що в той час, як багато соціальні установи почали роботу, Київський Департамент Культури зберігає строгий карантин, через що художники не можуть отримати письмові дозволи на пересилку робіт за кордон.

"Ви позбавляєте художників, які самі борються за виживання, всіляких можливостей для цієї боротьби! Вищезгаданий департамент залишається постсовкові пережитком в умовах оголошеної Вами тотальної діджіталізаціі країни", - пише Коляда.

Він закликав відновити повноцінну роботу Департаменту Культури і дати художникам можливість отримувати дозволи на відправку своїх робіт за кордон.

"Вважаю, що під моїм листом підпишуться і інші художники. Дайте нам можливість годувати наші сім'ї! Ми не просимо у Вас грошей! Ми хочемо їх заробляти самі!", - звернувся до влади він.

Як повідомляв "Апостроф" 30 червня під стінами Верховної Ради проходить попереджувальна акція протесту профспілок проти ухвалення нових законів про працю, профспілки і фонд соціального страхування.