На Волині з 3 липня посилили карантин: що заборонили

З 3 липня у Волинській області посилять карантин. Під заборону потраплять місця масового відпочинку людей, зокрема біля водойм. У Шацькому районі також з 3 липня заборонять регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Волинської ОДА.

Як повідомляється, піти на такий крок влада була змушена після аналізу епідемічної ситуації в області, оскільки рівень захворюваності на COVID-19 у Волинській області перебуває на стабільно високому рівні - область займає 4-е місце в Україні по поширенню коронавірусної інфекції.

"За останні три дні щодня реєструються перевищення по 2 з 4 визначених критеріїв: коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 зростає і становить 21,3%, 23,1%, 24,1% при рекомендованому не більше 11%. За останній тиждень найбільше зростання захворюваності відбувається в Шацькому районі і становить 60,3 на 100 тис. населення, і в Луцьку - 47,8 ", - йдеться в повідомленні.

Серед основних додаткових протиепідемічних заходів, які вирішили запровадити члени комісії - заборона регулярних і нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні в Шацькому районі і проведення контролюючими органами перевірок закладів на всій території області, що надають послуги з розміщення, в тому числі баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, санаторіїв, пансіонатів, літніх оздоровчих таборів тощо.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 3 липня в Україні виявлено 46 763 підтверджених випадків коронавірусу. За минулу добу зафіксовано 876 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.