RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Влада РФ назвали причину загибелі тургрупи Дятлова - всього існує близько 100 версій

Причина загибелі групи Дятлова на північному Уралі в 1959 році - схід лавини.

Про це заявила Генеральна прокуратура РФ, пише видання ura.news.

За їхніми даними, туристи в терміновому порядку вибралися з наметів через розріз. Потім вони відійшли на 50 метрів до кам'яного пасма, яка стримувала лавину. Повернутися назад не вдалося. Тоді туристи спустилися далі, розпалили багаття, а після знову спробували знайти намет, але замерзли через температуру мінус 40 градусів.

Нагадаємо, трагедія із загибеллю групи туристів під керівництвом Ігоря Дятлова трапилася в околицях гори Холатчахль в Свердловській області. Загинули всі 9 осіб (єдиний учасник походу, Юрій Юдін, зійшов з маршруту через хворобу 28 січня). Зміни, що відбулися з групою події експерти не могли пояснити десятиліттями. За цей час з'явилися десятки версій того, що могло призвести до загибелі туристів. При цьому в кожній з висунутих версій були нестикування.

тургруппа Дятлова

Версії аварії групи Дятлова

Існує від 75 до 100 неофіційних версій, чому ж загинула вся група туристів Дятлова. Але всіх їх можна розділити на три основні групи:

1. Природні. Ця категорія версій розглядає в якості причин події сильного природнього впливу і дії тургрупи Дятлова під тиском цих стихійних впливів. Наприклад, сильний вітер, лавина або дикі тварини.

2. Кримінальні і техногенно-кримінальні. Схожим для цієї категорії версій є наявність людського злого умислу, який отримує вираження у вбивстві тургрупи Дятлова і / або приховування відомостей про вплив на неї якогось техногенного фактора. Наприклад, напад втікачів ув'язнених, сварка між туристами, напад браконьєрів, співробітників МВС, випробування нової зброї.

3. Містичні і фантастичні. До цієї категорії відносяться версії, що використовують для пояснення події чинники, існування яких не визнається науковим співтовариством: паранормальні явища, інопланетні контакти, прокльони, напад снігової людини, нечистої сили і т. П.

Фото членів тургрупи на пам'ятнику Фото: Вікіпедія

Як писав "Апостроф", 11 липня 1995 року сталась різанина у Сребрениці , це один з наймасштабніших військових злочинів в сучасній європейській історії, вчинений в ході Боснійської війни. Протягом наступних кількох днів там убили близько 8000 боснійських мусульман чоловічої статі у віці від 12 до 77 років.