RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Нові ліки від коронавірусу знайшли в Британії

Вірус SARS-CoV-2 є більш трансмісивним, ніж попередні коронавіруси, і викликає більш серйозні захворювання, ніж грип. Вивчивши властивості віруса, що зв'язується з рецептором специфічного ферменту людини (ACE2) і в результаті якого потрапляє в клітину, британські вчені створили два нанотіла H11-D4 та H11-H4, які здатні заблокувати взаємодію вірусу з ACE2.

Про результати дослідження вчених пише Nature.

Вірус SARS-CoV-2 є респіраторним захворюванням, але може прогресувати у внутрішні органи і викликати порушення роботи органів. Медики помітили, що пасивна імунна терапія шляхом переливання важкохворим хворим на COVID-19 сироватки крові людей, що одужують COVID-19, покращує процес лікування хвороби. Це дозволило їм припустити, що нейтралізація вірусу, навіть на відносно пізніх стадіях захворювання, може давати позитивні результати при лікуванні.

Враховуючи даний механізм, вчені розробили нанотіла проти SARS-CoV-1, які можуть блокувати взаємодію COVID-19 з білком людини, і приступили до розробки препаратів проти SARS-CoV-224,25, які стануть потенційними терапевтичними засобами.

Також повідомляється, що здатність створених конструкцій блокувати зв'язування ACE2 з RBD була протестована у двох аналізах, які показали ефективність.

Як повідомляв "Апостроф", вчені з клініки Клівленда повідомляють про значне збільшення числа людей, що зазнають стресової кардіоміопатію на тлі спалаху коронавірусу - емоційний дистрес викликає дисфункцію серцевого м'яза.