RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

У Львівській області нарешті послабили карантин: що тепер можна

Львівська область вийшла з переліку регіонів із значним поширенням COVID-19, тому обласна влада ухвалила рішення про послаблення протиепідемічних заходів. Відтак в області буде частково ослаблено карантин і дозволено діяльність розважальних закладів, закладів культури, а також відновлено роботу дошкільних навчальних закладів та інклюзивно-ресурсних центрів.

Про це йдеться в повідомленні Львівської ОДА.

У понеділок, 13 липня, на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення частково послабити карантинні обмеження в області, оскільки Львівська область перестала бути регіоном, який підпадає під критерії, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 500. Це дозволяє продовжити послаблення карантину.

"Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 8,36%, при нормі менш як 11%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 – 23, 03%, при нормі менш як 10%. Ці цифри, у порівнянні з даними за минулий тиждень, помітно зменшилися. Тож це дозволило сьогодні іще послабити обмежувальні заходи, - зауважив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Відтак, згідно із рішенням комісії частково послабили карантинні заходи на території області, дозволили діяльність закладів культури з наповненістю понад 50 відсотків стаціонарних розміщених місць для сидіння та/або більше однієї особи на 5 кв. метрів площі закладу культури. Комісія встановила роботу розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), закладів культури, крім кінотеатрів, театрів та крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос до 23-ї та з 7-ї години ранку.

Окрім того, комісія дозволила відновити роботу дошкільних навчальних закладів та інклюзивно-ресурсних центрів.

Також вирішили розгорнути роботу лабораторного підрозділу КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова" на базі лабораторних потужностей Львівської регіональної державної лабораторії Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 12 липня сім областей України не готові до послаблення карантину через високі показники захворюваності коронавірусом. У список увійшли Вінницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська і Чернігівська області.