RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Яке свято 17 липня і що не можна робити

17 липня вшановують пам'ять святого Андрія Боголюбського – великого князя, який за життя сприяв поширенню християнської віри, створив понад 30 храмів і встановив свято Покрови Богородиці в православній церкві. Також 17 липня в народі відоме як Наливи, оскільки до цього часу на полях виростали озимі культури. І цей день шанували овес, а за погодою судили про майбутній урожай.

Про традиції, прикмети і обряди дня 17 липня розповідає "Сегодня".

Зазвичай вдень 17 липня йшли досить сильні дощі, але для селян саме "Андріївський" дощ був дуже бажаним, адже він допомагав отримати багатий врожай зернових культур. Були і деякі прикмети, яким приділяли увагу.

Прикмети на 17 липня

  • Кажуть, що на Андрія "овес до половини доріс". Якщо овес росте погано, то варто очікувати небагатого врожаю.
  • Багато ос – прикмета, яка означає, що взимку буде достатньо холодно.
  • З'явилося 17 липня жовте листя на деревах – буде рання осінь.
  • Яка погода на Андрія – такою вона буде і на Калинника (який відзначається 11 серпня).

Взагалі цей день прийнято проводити зі своєю другою половинкою. Сваритися не можна, інакше святий Андрій може розлучити пару, якщо обом погано бути разом. Найщасливіші сьогодні іменинники – ті, хто носить ім'я Андрій. Вони можуть сміливо загадувати бажання і просити допомоги у свого покровителя.

Як повідомляв "Апостроф", 16 липня в Україні відзначали День бухгалтера. У цей день прийнято вітати усіх бухгалтерів і аудиторів державних і приватних підприємств.