RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Першого фігуранта справи щодо рейдерства проти "Сємок" звільнили з прокуратури

Кадрова комісія з атестації прокурорів регіональних прокуратур прийняла рішення звільнити з органів прокуратури першого заступника прокурора Сумської області Олександра Рубана.

Про це повідомляє "112 Україна".

Комісія вивчила матеріали про причетність даного прокурора до спроби захоплення підприємства-найбільшого виробника українських снеків, які надали в розпорядження комісії представники ТОВ "Волана". Згідно із заявою, на початку червня 2020 Зарічний районний суд Сумської області прийняв рішення про арешт майна заводу. Справа, в яку вписали виробничий комплекс, не мало ніякого відношення до підприємства і знаходилася більше трьох років в Сумському СБУ.

Сумській Апеляційний суд скасував незаконне рішення, а причетних до спроби рейдерства посадових осіб тепер чекає розслідування і покарання. Прокурор А.Рубан особисто підписував незаконні доручення суду першої інстанції, і тепер не пройшов атестацію в Генеральній прокуратурі і підлягає звільненню. Та ж комісія вивчає роль прокурора А.Жернового в рейдерській схемі. Державне Бюро розслідування проводить слідство за підозрою А.Жернового, Рубана та слідчого СБУ В. Прохненка у зловживанні службовим становищем. На предмет причетності до справи будуть задані питання судді Зарічного суду А.Капкіну і прокурору Б.Волобуєву.

Представники заводу заявляють, що покарання всіх винних повинно стати попередженням для всіх інших зловмисників, які намагаються займатися рейдерством в Україні.