RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

Труханов ввів мораторій на висотну забудову узбережжя Одеси

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що тема висотної забудови узбережжя в місті була і залишається предметом конфлікту вже довгі роки - про неї регулярно сигналізують ЗМІ і активна громадськість.

Про це він заявив в ході сесії, повідомляє "РБК-Україна".

Одеський міський голова підкреслив, що в конфлікті завжди дві сторони. І в даному випадку мова йде про забудовників, що претендують на ласий шматок землі і отримують необхідні дозвільні документи в Києві.

"Є тут і третя сторона. Це одесити, громада. І вона, безумовно, постраждала. Причому, за законом, саме одеситам повинна належати ця земля", - сказав мер Одеси.

Труханів підкреслив, що нинішня влада вже зробила ряд кроків для вирішення даної проблеми. Але через відсутність ряду повноважень боротьба не приносить бажаних результатів.

"Я вважаю, що мораторій на висотну забудову одеського узбережжя повинен бути втілений на практиці і неухильно виконуватися", - сказав він.

Мер Одеси дав ряд відповідних протокольних доручень, серед яких, зокрема, введення мораторію на видачу нових містобудівних умов і обмежень для проектування об'єктів будівництва в прибережній зоні і в центральному історичному ареалі міста Одеси.

"Нас не лякають труднощі на цьому шляху. Ще Будинок Руссова показав нам, що нерозв'язних проблем не буває. А значить, і в цьому питанні ми зможемо навести порядок", - резюмував Геннадій Труханов.