RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Туристи знайшли на узбережжі після шторму загадкову істоту - знімки спантеличили вчених

У Росії на Сахаліні відпочиваючі знайшли на березі села Стародубського тушу невідомого морської тварини. Істота з дзьобом на морді досягало в довжину кілька метрів і нагадувало маленького дельфіна.

Про те пише skr.su.

Знімками зацікавилися вчені з філії Всеросійського науково-дослідного інституту рибного господарства та океанографії (ВНІРО). Вони хочуть взяти проби.

Фотографії з місця події 11 серпня опублікував Instagram-аккаунт Incident65. Очевидець повідомив, що він виявив мертву тушу на узбережжі Долинського району, але точних координат не вказав.

Видання "Сахалін-Курили" спробувало зв'язатися з автором, щоб отримати інформацію, корисну для фахівців, але адміністратор паблік послався на конфіденційність.

"Імовірно, це плавун або клюворил. Вони живуть на глибині біля берегів Сахаліну, але викидає їх не часто. По фотографії складно точно визначити вид морської тварини. Потрібно обстежити тушу, виміряти, взяти проби. Такі знімки завжди цікаві з наукової точки зору", - прокоментували ситуацію в сахалінському філії ВНИРО.

Фото: Instagram @incident65

Фото: Instagram @incident65

Що стосується плавунів, то за останні кілька років їх неодноразово викидало хвилею на берег.

Як писав "Апостроф", у чение з'ясували, що стародавні крокодили мали великі зуби і могли поласувати найбільшими динозаврами.