RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Новини

4 липня

Всі новини

Кравчук заявив, що переговори щодо Донбасу можуть перенести з Мінська

Переговори щодо Донбасу можуть перенести з Мінська.

Про це заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук в ефірі "Українського радіо".

Він допустив перенесення майданчика для переговорів щодо врегулювання в Швецію, якщо можливість проведення діалогу в Мінську зникне. Також він вважає, що білоруський народ вирішить своє питання і без нас.

"Я думаю, це питання білоруський народ вирішить без нас. Ми не можемо втручатися в їх внутрішні справи. Білорусь участі в тристоронній групі не бере. Якщо раптом не буде такої можливості проводити там зустрічі, то ми тоді і будемо шукати інше місце. Спочатку були не Мінські Угоди. Спочатку була Женева. Можна взяти зовсім нейтральну державу, таж Швеція. Можемо їх попросити. Це - можливо", - розповів він в ефірі.

Також в своєю інтерв'ю Леонід Кравчук поділився своєю думкою, щодо переговорників.

"Я слідкую за словами кожного російського політика. На відміну від багатьох, Козак абсолютно конкретна людина, він хоче щоби були результати. Я не буду говорити за нього, але те, що я бачу, активність людей, залучених до цієї роботи, і в Росії це помітили, і він це помітив, і думаю цей його лист, це ідея того, що далі так не треба, давайте почнемо працювати. І я вірю в те, що він не відмовиться. І ні ми, ні Росія, ні ОБСЄ, не зупиняться, а покажуть, що це - реальні слова, реальні дії, реальні кроки", - розповів він.

На його думку Дмитро Козак - людина справи, тому з ним можна працювати.

"Козак - людина практики, і мене завжди тішило, якщо людина щось робить. Якщо людина в житті не збудувала ні курника, ні собачої будки і мене вчить як треба діяти, то я завжди говорив - я не знаю цих людей, в мене немає часу навіть з ними спілкуватись, в мене інші завдання. Вони хочуть говорити, то нехай говорять. Але для мене є тільки два питання: я ніколи не підписав жодного документа, який зашкодив би Україні, по-друге - ніхто не може навести хоча б одного прикладу участі Кравчука в корупції. Я 64 роки в політиці. Можуть бути і плюси, і мінуси. Скажіть, є такі люди, які ніколи не помилялись? Я помилявся - так, я робив маленькі долі, але в основних питаннях державності, я не робив жодних кроків проти державності", - поділився Кравчук.

Як писав "Апостроф", перший президент України вважає, що Україна може піти на компроміс в питанні Донбасу.