RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Бити дітей не забувай: Kozak System заспівала про Лукашенка і його силовиків

Українська рок-група Kozak System опублікувала пісню "Яbosh сваіх/Новий Маніфест" на підтримку протестів в Білорусі, які спалахнули в країні після виборів президента 9 серпня.

Про це повідомляє один з лідерів гурту Іван Леньо на своїй сторінці у Facebook.

"Допоки ми з козаками будемо жити, ми завжди будемо реагувати своїми піснями на несправедливість. Кийки, гранати, спецтехніка. Залякування і знищення. Терор проти власного народу. Силовики, як ознака слабкості влади. Стіна, яка впаде. По інший бік - скалічені люди, кров, жінки в живому ланцюгу, - безстрашний спротив. Беззбройні люди, як символ сили. Стихія, яка очищує через знищення, і несе нове життя. Так прокидається Нація, яка десятиліттями спала в обіймах тирана. Так народ робить Вибір, і бореться за свою Свободу і Гідність", - написав Іван.

Музиканти написали і записали пісню білоруською мовою за добу. Автором ідеї та слів виступив трубач групи Сергій Соловей.

Як писав "Апостроф", в центре Минска на площади Независимости перед Домом правительства несколько тысяч участников мирного шествия устроили "обнимашки" с силовиками.