RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Українці розповіли, в якій країні хотіли б народитися - результати опитування вражають

В ході щомісячного опитування Омнібус Info Sapiens, яке було проведено у липні 2020 року, 72% українців старше 16 років заявили, що якби в них була можливість вибирати країну, в якій народитися, то вони обрали б Україну. Як зазначили ініціатори опитування, цей показник не змінився у порівнянні з 2019 роком, однак вминулі роки був вищим (65% - у 2018 р., 68% - у 2014 р.).

Про це йдеться в повідомленні на сайті Info Sapiens.

Серед опитаних українців 5% хотіли б народитися в країнах Євросоюзу, 2% - у США чи Канаді, Росію як країну народження обрали б 2%. Кожен сьомий респондент (14%) не зміг визначитися.

Частіше Україну своїм місцем народження обирали ті респонденти, які спілкуються переважно українською мовою - таких 83% , 58% — серед тих, хто спілкується російською.

Респонденти віком 60 років та старше найбільше схильні обирати саме Україну як місце народження (81%), якби у них була така можливість. Серед наймолодших, віком 16–19 років, Україну своєю батьківщиною обрали б 68% опитаних, а США/Канаду — 15%, що статистично більше за інші вікові категорії.

Мешканці західного регіону та Києва найчастіше обрали б Україну як місце народження (86% та 83% відповідно), а мешканці східного регіону — найрідше: Україна звучала лише у 46% відповідей.

Найвища частка тих, хто зазначили, що хотіли б народитися в Росії, спостерігається у східному регіоні, хоча все одно складає лише 4%, а найнижча — у західному регіоні та Києві (менше 0,5%).

Вибірка Омнібусу складає 1000 осіб віком від 16 років та репрезентативна населенню України даної вікової групи. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,2%.

Як повідомляв "Апостроф", соціологи вивчили розподіл прихильності українців між політичними партіями, що йдуть на місцеві вибори-2020, та оцінку роботи діючих членів українського уряду.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: